Szukaj na tym blogu

sobota, 9 marca 2013

Gulasz z piersi kurczaka w sosie własnym.

składniki na 3 porcje:
- 0.5 kg piersi z kurczaka;
- 20 dkg pomidorków koktajlowych,
- 20.dkg mrożonych warzyw (mogą być świeże)
- 1 duża cebula, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz;
- szczypta kolendry, tymianku, bazylii, majeranku:
sposób przygotowania:
pokrojoną pierś w kostkę przyprawiamy ziołami, następnie wrzucamy na patelnię, dokładamy drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Wszystko smażymy do uzyskania złocistego koloru. Następnie przekładamy wszystko do rondla, z gotującą się wodą. Gotujemy aż mięso będzie miękkie, następnie dodajemy pomidorki, mrużone warzywa  i dusimy przez 5 minut. Doprawiamy do smaku przyprawami. Najsmaczniejsze jest bez węglowodanów.    

Propozycja podania.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...