Szukaj na tym blogu

niedziela, 10 marca 2013

Mięso z królika w sosie grzybowym.

składniki na 2 porcje;
- ok.0.5 kg mięsa z królika;
- 20 dkg leśnych grzybów lub pieczarek;
- warzywa : 1 marchew, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy;
sposób przygotowania:
- mięso, warzywa i przyprawy wrzucamy do garnka ze szklanką wody, dusimy ok. 40 min. Na patelnię dajemy łyżkę masła, dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy. Następnie dokładamy pokrojone grzyby i czosnek, chwilę smażymy i doprawiamy do smaku. Smażone grzyby dodajemy do mięsa z warzywami i gotujemy ok. 10 min. Podajemy z surówką wg. uznania.

Propozycja podania mięsa z królika.
fot. Stantex

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...