Szukaj na tym blogu

czwartek, 7 marca 2013

Sałatka na gorąco ( DANIE NISKOKALORYCZNE )

Sałatka na gorąco,
składniki na 2 porcje:
- ok 20 dkg mięsa wieprzowego lub drobiowego, gotowanego lub wędzonego;
- 1 puszka pomidorów całych lub krojonych;
- ½ szklanki gotowanej soczewicy;
- 1 cebula, 5 ząbków czosnku, ½ kapusty pekińskiej;
- sól, pieprz, zioła: szczypta kolendry, tymianku, majeranku, bazylii;
sposób przygotowania:
- cebulę pokroić drobno, podsmażyć, następnie dokładamy pokrojone w kostkę mięso i chwilę smażymy. Następnie dokładamy soczewicę i pomidory, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Chwilę podsmażamy, a na końcu dokładamy pokrojoną w kostkę kapustę pekińską. Wymieszać i danie gotowe do spożycia.



Sałatka na gorąco.
fot. Stantex

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...