Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 12 marca 2018

WEGAŃSKIE JAJECZKA MARCEPANOWE



Wegańskie jajeczka marcepanowe - coś co każdy musi zrobic. Bez cukru, bez glutenu i wegańskie!
Wegańskie jajeczka marcepanowe - coś co każdy musi zrobic. Bez cukru, bez glutenu i wegańskie!


Wegańskie jajeczka marcepanowe - coś co każdy musi zrobic. Bez cukru, bez glutenu i wegańskie!



Wegańskie jajeczka marcepanowe - coś co każdy musi zrobic. Bez cukru, bez glutenu i wegańskie!



Składniki:



- tabliczka gorzkiej czekolady 70% bez cukru



- na masę marcepanową: 100 gram migdałów, 4 łyżeczki syropu klonowego, łyżeczkę skórki z cytryny, aromat migdałowy, łyżeczka oleju kokosowego.







Przygotowanie:



 - rozpuścić czekoladę



- wlewać do foremek i wyrównać ścianki, schłodzić 30min



- wszystkie składniki na masę marcepanową zblendować w młynku od blendera. Misowac do momentu aż masa będzie zbita.



- do foremek oblanych czekolada, dodać po pół łyżeczki masy, a następnie zalać reszta czekolady foremki. Zamykając nasze czekoladki.



- schładzać 30min.



Smacznego 🤤🤤



Wegańskie jajeczka marcepanowe - coś co każdy musi zrobic. Bez cukru, bez glutenu i wegańskie!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...